4 Kasım 2012 Pazar

ELMALI-CEVİZLİ KEK





Aylardan Kasım ve güzel bir sonbahar günü, kahvenin yanında mis gibi tarçın kokulu elmalı bir kek!


Elmalı kekin olmazsa olmazı da tarçın ve ceviz. Özellikle de kek piştiğinde evi saran o müthiş tarçın kokusu... Benim gibi keki çok seven hele elmalı keke bayılan biri için bu koku dayanılmaz.
Bu küçük elmaları bir arkadaşım dalından toplayıp getirdi. Öyle ufak tefek olduklarına bakmayın çok lezzetliler. 


ELMALI-CEVİZLİ  KEK

Kek için :
2 3/4 su bardak un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı yada zeytinyağı
2 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
1 su bardağı krema (yada yoğurt)
Elmalı karışım
1 su bardağı ceviz
5-6 adet elma (benim elmalarım küçük olduğu için ben biraz fazla kulandım)
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:
Fırınımızı 200 C de ısınması için açıyoruz.
 Küp küp doğradığımız elmaları ceviz ,tarçın ve şeker ile karıştırıyoruz ve  daha sonra kullanmak üzere bekletiyoruz.
Kek için kuru malzemelerimizin tümünü; un,tuz,karbonat,kabartma tozu,eğer toz vanilin kullanacaksanız bunu da ekleyip karıştırıyoruz.
Ayrı bir kapda ,şeker ve yumurtayı orta devirde 2 dakika çırpıyoruz. Yağı ekleyip biraz daha çırptıktan sonra kuru malzemeleri de ekleyip düşük devirde çırpmaya devam ediyoruz. En son kremayı ekleyip beyaz görüntü gidene kadar düşük devirde karıştırmaya devam ediyoruz.
23-25 cm boyutlarında bir kalıba kek karışımının yaklaşık 3/2 sini boşaltıyoruz. Elmalı karışımdan 1/4 ünü ayırıp geri kalanını kalıptaki karışımın üstüne ekliyoruz. Geri kalan kek karışımını da elmaların üzerine döküyoruz ve en son üstüne ayırdığımız elmaları da serpiyoruz.fırın ısısını 180 C ye düşürüyoruz ve yaklaşık 55 dakika pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder