26 Mart 2014 Çarşamba

ÇİKOLATALI PUDİNG CAKE



  








 






 








ÇİKOLATALI PUDİNG CAKE

Kullanılan bardak ölçüsü 240 ml'dir.

Malzemeler:
  • 35 gram eritilmiş tereyağı
  • 1/2 bardak un
  • 1/2 bardak süt
  • 1 yumurta
  • 1+1/2 yemek kaşığı toz fındık
  • 1/4 bardak kahverengi şeker
  • 1+1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2  yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü

Üstü için :
  • 1+/1/2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 bardak kahverengi şeker
  • 1 bardak sıcak su

Yapılışı :
  1. Fırını 180 C'de açın. Fırın kaplarınızı tereyağı ile yağlayıp bir kenara ayrın.
  2. Bir kabın içinde un,toz fondık,şeker,kabartma tozu,kakaoyu eleyin ve karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta ; süt,tereyağı,yumurta ve vanilyayı karıştırın.
  4. Kuru malzemeleri ve sıvı malzemeleri güzelce birbirine karıştrın.
  5. Daha önce yağladığınız 4 fırın kabına kek karışımını paylaştırın.
  6. Üst malzemesi için şeker ile kakaoyu karıştırın ve kek karışımlarının üstüne eşit miktarda serpin.
  7. Son olarak kaynatılmış 1 bardak sıcak suyu da kek karışımlarının üstüne eşit oranda paylaştırın.
  8. Yaklaşık 15 dakika üstü katılaşana kadar pişirin.






2 yorum:

  1. Nefis görünüyor, kesin denemeliyim umarım becerebilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili cafenoHut, yorumun icin tesekkur ederim. yapmasi cok kolay bir tarif. Yapabileceginden eminim. Sevgiler

      Sil