ÇİKOLATALI PUDİNG CAKE
Kullanılan bardak ölçüsü 240 ml'dir.
Malzemeler:
- 35 gram eritilmiş tereyağı
- 1/2 bardak un
- 1/2 bardak süt
- 1 yumurta
- 1+1/2 yemek kaşığı toz fındık
- 1/4 bardak kahverengi şeker
- 1+1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü
Üstü için :
- 1+/1/2 yemek kaşığı kakao
- 1/2 bardak kahverengi şeker
- 1 bardak sıcak su
Yapılışı :
- Fırını 180 C'de açın. Fırın kaplarınızı tereyağı ile yağlayıp bir kenara ayrın.
- Bir kabın içinde un,toz fondık,şeker,kabartma tozu,kakaoyu eleyin ve karıştırın.
- Ayrı bir kapta ; süt,tereyağı,yumurta ve vanilyayı karıştırın.
- Kuru malzemeleri ve sıvı malzemeleri güzelce birbirine karıştrın.
- Daha önce yağladığınız 4 fırın kabına kek karışımını paylaştırın.
- Üst malzemesi için şeker ile kakaoyu karıştırın ve kek karışımlarının üstüne eşit miktarda serpin.
- Son olarak kaynatılmış 1 bardak sıcak suyu da kek karışımlarının üstüne eşit oranda paylaştırın.
- Yaklaşık 15 dakika üstü katılaşana kadar pişirin.
Nefis görünüyor, kesin denemeliyim umarım becerebilirim:)
YanıtlaSilSevgili cafenoHut, yorumun icin tesekkur ederim. yapmasi cok kolay bir tarif. Yapabileceginden eminim. Sevgiler
Sil