15 Ağustos 2013 Perşembe

FIRINLANMIŞ DOMATES ÇORBASI


 
Çeşnili ve kokulu bir domates çorbası..
 
Bu çorba sadece yaz aylarında yapılmalı diye düşünüyorum. Yapay domates sosları yada domates suyu , hatta salça ile yapılan domates çorbası yerine olgun yaz domatesleri ile yapılan domates çorbaları çok daha lezzetli oluyor.
 
Eğer henüz denemediyseniz, yaz bitmeden domates çorbasını bir de bu şekilde pişirmenizi öneririm
 

 
Özellikle restoranlarda domates çorbası üzerine kaşar peyniri eklenerek servis yapılır.
 
Ancak özellikle belirtmem gerekiyor ki ;  fırınlanmış domates çorbanızı keçi peyniri yada herhangi benzer bir katı beyaz peynir ile yemelisiniz. Lezzetinin şaşırtıcı derecede güzel olduğunu fark edeceksiniz.
 
Çorba içerisine pirinç yada un eklenmediği halde kıvamı yerinde bir çorba ortaya çıkıyor. Bu sayede kilo kontrolü açısından da rahatlıkla tüketilebilir.
 
  
 
 
FIRINLANMIŞ DOMATES ÇORBASI
 
Malzemeler:
  • 500 gr domates
  • 3 adet  havuç
  • 1 adet  kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Birkaç dal taze kekik
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1+1/2 bardak sebze yada tavuk suyu
  • Tuz-karabiber
  • Üzeri için keçi peyniri ve maydanoz
  • Ayrıca baget ekmek ve keçi peyniri
Yapılışı:
  1. Fırını 180 C de ısıtın
  2. Tüm sebzeleri iri parçalar halinde dilimleyin ve fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Sarımsakları soyup , yanmamaları için domates dilimlerinin içine yerleştirin.
  4. Üstüne dal kekikleri ekleyip, zeytinyağı gezdirin. Tuz-karabiber ile tatlandırın.
  5. 30 dakika fırında pişirin. Domatesler küçülmeye başlayacak ve havuçlarda kesilebilir derecede pişmiş olacaklar.
  6. Sebze yada tavuk suyunu kaynatın. İçine fırından çıkan pişmiş sebzeleri ekleyin ve 5-10 dakika daha kaynatın. Bu aşamada kekiklerin kokusu ve aroması yeteri kadar sebzelere geçtiği için artık çıkarabilirsiniz.
  7. Bir blenderı ile pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın. Tel bir süzgeç ile süzün , çorbanızın kıvamı süzme işlemi sonrası tamamen pürüzsüz olacak. Keçi peyniri-maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.Yanında, zeytinyağı sürüp kızarttığınız bir dilim baget etmeği ve üzerine eklediğiniz keçi peyniri ile de servis yapabilirsiniz. 
 
 

2 yorum: