2 Temmuz 2013 Salı

AHUDUDULU DONDURMA PASTA

 
 

Yaz geldi hoş geldi ! Tabi dondurma mevsimi de geldi.

Benim tercihim çikolatalı , limonlu , cevizli ve eğer taze meyve ile birleşirse meyveli dondurmalar.

Tarifi ilk uyguladığımda çok başarılı olduğunu söyleyemem , biraz değişiklik ile bu kez tam istediğim gibi oldu diyebilirim.

Öncelikle ,  içine ekleyeceğiniz çikolatanın çok büyük olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde pastayı dilimlemek biraz zorlaşıyor. Eğer isterseniz dondurulmuş ahududu yerine , taze kiraz veya çilek de kullanabilirsiniz.

 
 
 
AHUDUDULU DONDURMA PASTA
 
Malzemeler:
  • 1 litre vanilyalı dondurma
  • 30 gr beze ( mereng)
  • 30 gr tuzsuz antep fıstığı
  • 100 gr  toblerone çikolata
  • 200 gr dondurulmuş ahududu
  • Üzerini süslemek için ayrıca ahududu ve çikolata
Yapılışı:
 
  1. Pişirme kağıdını  18 çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına yerleştirin. Ayrıca yan kısımlarına da kalıbın yüksekliği kadar kesip yerleştirin.
  2. Geniş bir kaseye dondurmayı aktarın ve yumuşaması için bekletin. Karıştırabileceğiniz kıvamda olması yeterli olacaktır. Eğer çok fazla erimesini beklerseniz bu kez ekleyeceğiniz malzemelerin tümü dibine çökecektir.
  3. Beze, antep fıstığı ve çikolatayı kabaca doğrayın ve dondurmaya ekleyip karıştırın.
  4. Ahududuların 3/4 ünü dondurma karışımına ekleyip dikkatlice karıştırın.
  5. Tüm karışımı kalıba aktarın, üzerini düzleştirin. Kalan ahududuları da serpip hafifçe bastırın. Kalıbınızı üstünü kapatıp en az 1 gece buzlukta bekletin.
  6. Buzluktan çıkarın,üzerine ahududu ve çikolata rendesi serpiştirin ve servis yapın.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder