Yaz geldi hoş geldi ! Tabi dondurma mevsimi de geldi.
Benim tercihim çikolatalı , limonlu , cevizli ve eğer taze meyve ile birleşirse meyveli dondurmalar.
Tarifi ilk uyguladığımda çok başarılı olduğunu söyleyemem , biraz değişiklik ile bu kez tam istediğim gibi oldu diyebilirim.
Öncelikle , içine ekleyeceğiniz çikolatanın çok büyük olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde pastayı dilimlemek biraz zorlaşıyor. Eğer isterseniz dondurulmuş ahududu yerine , taze kiraz veya çilek de kullanabilirsiniz.
AHUDUDULU DONDURMA PASTA
Malzemeler:
- 1 litre vanilyalı dondurma
- 30 gr beze ( mereng)
- 30 gr tuzsuz antep fıstığı
- 100 gr toblerone çikolata
- 200 gr dondurulmuş ahududu
- Üzerini süslemek için ayrıca ahududu ve çikolata
Yapılışı:
- Pişirme kağıdını 18 çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına yerleştirin. Ayrıca yan kısımlarına da kalıbın yüksekliği kadar kesip yerleştirin.
- Geniş bir kaseye dondurmayı aktarın ve yumuşaması için bekletin. Karıştırabileceğiniz kıvamda olması yeterli olacaktır. Eğer çok fazla erimesini beklerseniz bu kez ekleyeceğiniz malzemelerin tümü dibine çökecektir.
- Beze, antep fıstığı ve çikolatayı kabaca doğrayın ve dondurmaya ekleyip karıştırın.
- Ahududuların 3/4 ünü dondurma karışımına ekleyip dikkatlice karıştırın.
- Tüm karışımı kalıba aktarın, üzerini düzleştirin. Kalan ahududuları da serpip hafifçe bastırın. Kalıbınızı üstünü kapatıp en az 1 gece buzlukta bekletin.
- Buzluktan çıkarın,üzerine ahududu ve çikolata rendesi serpiştirin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder