18 Ağustos 2013 Pazar

YULAFLI-ÜZÜMLÜ CHEESECAKE KARELERİ

 
 
Cheesecake yapmaya başladığımdan bu yana bizim evde vazgeçilmez bir tatlı oldu. Evde yapılan bir başka olur derler ya işte o misal biz de dışarıda yediklerimizi beğenmez olduk.
 
Ancak bu kez yaptığım tarif alışa gelmiş cheesecakelerden biraz farklı. Tarifde yaptığımız cheesecake tabanı aslında yulaflı kurabiye karışımından ibaret.
 

 
Nasıl anlatmalıyım da bu tarifi denemenizi sağlayabilirim bilmiyorum.
 
Ancak şunu söylemeliyim ki ; bu leziz cheesecake karelerini yerken kaçınılmaz bir şekilde yulaf kokusu ve lezzetini alacaksınız.
 
Bu tarifde mutlaka olması gereken malzemelerden biri de ceviz. Yerken ağzınıza gelen ceviz ve peynirli karışımın iç içe geçen lezzeti bence mükemmel.



 
Hem kurabiye tabanında hem de üstünde kullandığımız kuru üzüm şeker oranını dengelememize yardımcı oluyor. Bu nedenle kurabiyede az miktarda şeker mevcut ve üst karışımda ise hiç şeker kullanmadım.


YULAFLI-ÜZÜMLÜ CHEESECAKE KARELERİ

Kullanılan bardak ölçüsü 240 ml'dir.

Malzemeler:

Tabanı için: 
45 gram oda sıcaklığında tereyağı
4 çorba kaşığı esmer şeker
1 yumurta sarısı
1/2 çay kaşığı vanilya özü
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
1/4 bardak un
3/4 bardak yulaf ezmesi
1/3 bardak doğranmış kuru üzüm
3/4 bardak doğranmış ceviz

Cheesecake karışımı için:
450 gram Labne peyniri
1 bardak şeker
1/3 bardak süt
1/3 bardak un
2 yumurta

Üstü için :
1/3 bardak yulaf
1/3 bardak ceviz
1/4 bardak kuru üzüm
30 gram tereyağı

Yapılışı :
  1. Fırını 175 C de ısıtın.
  2. 25x25 bir kalıba yağlı kağıt serip hazırlayın.
  3. Karıştırma kabında  tereyağı ve şekeri krema halini alana kadar çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  4. Un ,yulaf , kabartma tozu , tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
  5. Kuru malzemeler ve sıvı malzemeleri harmanlayın ardından kıyılmış kuru üzüm ve cevizi de ekleyip birleştirin.
  6. Kalıbınızın tabanına parmaklarınız ile yayın ve fırında 10 dakika pişirin.
  7. Bu arada , ayrı temiz bir kapta  peynir ve şekeri çok fazla olmamak kaydı ile çırpın.
  8. Sütü ekleyin. Ardından yumurtaları da teker teker ekleyip karıştırın. Son olarak unu da ekleyip karıştırın.
  9. Fırından çıkardığınız kurabiye tabanının üzerine peynirli karışımı dökün.
  10. Üst malzemesi için tereyağını eritin ve yulaf,ceviz,kuru üzüm ile karıştırın. Karışımı peynirli karışımın üzerine paylaştırın.
  11. Fırının alt katında 45 dakika kadar pişirin.
  12. Buzdolabında en az 1 gece soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Nadir insanlardan biri oldugumu dusunuyorum, hemen eve varmak istememin sebebi, cheesecake yiyecek olmamdır. Evine koşa koşa cheesecake yemeye giden nadir insanlardan :)

    Bu cheesecake'i yerken çok mutlu hissedyorum kendimi :)

    YanıtlaSil