31 Mayıs 2015 Pazar

HİNDİSTANCEVİZLİ KOLAY MAKARON



Sanırım yapılabilecek en hızlı hindistancevizli makaron tariflerinden biri.

Ben hindistancevizini ve aromasını oldukça fazla sevenlerdenim.Bu aralar içerisinde bolca hindistancevizi barındıran bir kurabiye yapma peşindeydim. Beyaz fırının kurabiyeler kitabındaki tarifi kullandım. Hem yapması bu kadar kolay ve hızlı hem de lezzetli bir kurabiye çıktı ortaya.
 


 
 

 

 



 


HİNDİSTANCEVİZLİ MAKARON
Kullanılan bardak ölçüsü 240 ml'dir.
  • 3 su bardağı hindistancevizi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/3 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özü
  • 180 gram bitter çikolata

YAPILIŞI
  1. Fırını 160 C ısıtın.
  2. Süt,şeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde mikser ile çırpın
  3. Un ve  kabartma tozunu eleyin ve karışıma ekleyin. Vanilya özünü de ekleyip karıştırın.
  4. Hindistancevizini ekleyip bu kez spatula ile karıştırın.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla aralıklı olarak dökün.
  6. 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarıp soğuması için tel ızgara üzerine alın.
  7. Çikolatayı benmari usulü eritin.
  8. Kurabiyeleri çikolataya batırıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder