28 Mart 2018 Çarşamba

EFSANE LEZZET : SUCUKLU ÇILBIR





SUCUKLU ÇILBIR


  1. Derin bir tencerede 2 lt suya 2 yemek kaşığı sirke ve bir tutam tuz ekleyip kaynatın.Su kaynayınca bir kevgir yardımıyla suyu karıştırarak girdap oluşturun. Yumurtayı ayrı bir kasenin içine kırın. Girdabın içine yumurtayı bırakın ve yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Kevgir ile yumurtayı çıkarıp havlu kağıt ile suyunu alın. 
  2. Tavada erittiğiniz tereyağında küçük küpler şeklinde kestiğiniz sucukları kavurun. Bir iki çimdik toz kırmızı biber ekleyin.
  3. Yoğurdunuzun kıvamı çok katı ise et suyu ile açın. Servis tabağına yoğurdunuzu , üzerine yumurtayı ve son olarak üstüne sucukları ekleyip servis edin. Afiyet olsun 

NOT: Çılbır için kesinlikle süzme yoğurt şart aksi takdirde hem yoğurdunuz sulanacak hemde hiçbir lezzeti olmayacak. Ben kendi yaptığım yoğurdu bir tülbent ve süzgeç içerisinde buzdolabında en az 1 gece süzülmesi için bıraktım.(üzerine ağırlık koyarak )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder