SUCUKLU ÇILBIR
- Derin bir tencerede 2 lt suya 2 yemek kaşığı sirke ve bir tutam tuz ekleyip kaynatın.Su kaynayınca bir kevgir yardımıyla suyu karıştırarak girdap oluşturun. Yumurtayı ayrı bir kasenin içine kırın. Girdabın içine yumurtayı bırakın ve yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Kevgir ile yumurtayı çıkarıp havlu kağıt ile suyunu alın.
- Tavada erittiğiniz tereyağında küçük küpler şeklinde kestiğiniz sucukları kavurun. Bir iki çimdik toz kırmızı biber ekleyin.
- Yoğurdunuzun kıvamı çok katı ise et suyu ile açın. Servis tabağına yoğurdunuzu , üzerine yumurtayı ve son olarak üstüne sucukları ekleyip servis edin. Afiyet olsun
NOT: Çılbır için kesinlikle süzme yoğurt şart aksi takdirde hem yoğurdunuz sulanacak hemde hiçbir lezzeti olmayacak. Ben kendi yaptığım yoğurdu bir tülbent ve süzgeç içerisinde buzdolabında en az 1 gece süzülmesi için bıraktım.(üzerine ağırlık koyarak )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder