28 Mart 2018 Çarşamba






KARNABAHAR PİZZA 

Kullanılan bardak ölçüsü 240 ml'dir.

Malzemeler:
  • 1 küçük karnabahar
  • ¾ fincan parmesan peyniri (tulum peyniri ile de güzel oluyor)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı badem unu
  • Tuz-karabiber 
  • Kekik
  • Domates sosu ( Domates,sarımsak ve kekik ile pişirdim)
  • Mozarella peyniri 
  • Kaşar peyniri 
  • Birkaç dal ıspanak (yerine sucuklu olabilir)
Yapılışı:
  1. Karnabaharın çiçeklerini ayırın yıkayıp güzelce kurulayın. 
  2. Mikser ile kırıntı görünümü alana kadar çekin. 
  3. Mikrodalgada 3 dakika suyunu bırakıp buharlaşana kadar bekletin. Bu sayede suyunu tamamen bırakacak. (Fırında yada sıcak su dolu bir kap üzerinde karnabaharların üstü kapalı şekilde tutarak da aynı işlemi yapabilirsiniz)
  4. Karnabaharları temiz bir mutfak bezine aktarıp mümkün olan en iyi şekilde suyunu sıkın.
  5. Karnabaharları bir kaba aktarıp ; yumurta,peynir,badem unu,tuz,karabiber ve kekik ile karıştırın.
  6. Elde ettiğiniz hamuru tepsi içinde istediğiniz şekli verip 200 C önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. 
  7. Pizza tabanını fırından çıkarıp üzerine domates sosunu sürün. Kaşar peyniri,ıspanak ve mozarella dilimlerini üzerine ekleyip fırında 10 dakika daha peynirler eriyene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder