KARNABAHAR PİZZA
Kullanılan bardak ölçüsü 240 ml'dir.
- 1 küçük karnabahar
- ¾ fincan parmesan peyniri (tulum peyniri ile de güzel oluyor)
- 1 yumurta
- 1 su bardağı badem unu
- Tuz-karabiber
- Kekik
- Domates sosu ( Domates,sarımsak ve kekik ile pişirdim)
- Mozarella peyniri
- Kaşar peyniri
- Birkaç dal ıspanak (yerine sucuklu olabilir)
- Karnabaharın çiçeklerini ayırın yıkayıp güzelce kurulayın.
- Mikser ile kırıntı görünümü alana kadar çekin.
- Mikrodalgada 3 dakika suyunu bırakıp buharlaşana kadar bekletin. Bu sayede suyunu tamamen bırakacak. (Fırında yada sıcak su dolu bir kap üzerinde karnabaharların üstü kapalı şekilde tutarak da aynı işlemi yapabilirsiniz)
- Karnabaharları temiz bir mutfak bezine aktarıp mümkün olan en iyi şekilde suyunu sıkın.
- Karnabaharları bir kaba aktarıp ; yumurta,peynir,badem unu,tuz,karabiber ve kekik ile karıştırın.
- Elde ettiğiniz hamuru tepsi içinde istediğiniz şekli verip 200 C önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
- Pizza tabanını fırından çıkarıp üzerine domates sosunu sürün. Kaşar peyniri,ıspanak ve mozarella dilimlerini üzerine ekleyip fırında 10 dakika daha peynirler eriyene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder