BROWNI KEK / Glutensiz-Şekersiz
Kullanılan bardak ölçüsü 240 ml'dir.Malzemeler
- 70 gr tereyağı (eritilmiş)
- 3 adet yumurta (orta boy)
- 1/2 bardak hurma püresi
- 1.5 bardak badem unu
- 1/4 bardak kakao
- 1/2 bardak keçiboynuzu unu
- 1/2 çay kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- Bir çimdik tuz
Yapılışı
- Orta boy bir kasede kuru malzemeleri ; badem unu,karbonat,tuz,keçiboynuzu unu, kakao karıştırın.
- Ayrı bir kasede ; Yumurta,hurma püresi,tereyağı,limon suyu,vanilya özütü çırpın. Hazırladığınız kuru malzemeleri de ekleyip spatula ile karıştırmaya deva edin.
- 20*20 ölçülerinde kare kalıba kek karışımını boşaltıp üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında 20-25 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder