5 Mayıs 2018 Cumartesi

BROWNI KEK / Glutensiz-Şekersiz









BROWNI KEK / Glutensiz-Şekersiz

Kullanılan bardak ölçüsü 240 ml'dir.
Malzemeler
  • 70 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 3 adet yumurta (orta boy)
  • 1/2 bardak hurma püresi
  • 1.5 bardak badem unu
  • 1/4 bardak kakao
  • 1/2 bardak keçiboynuzu unu
  • 1/2 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • Bir çimdik tuz


Yapılışı

  1. Orta boy bir kasede kuru malzemeleri ; badem unu,karbonat,tuz,keçiboynuzu unu, kakao karıştırın.
  1. Ayrı bir kasede ; Yumurta,hurma püresi,tereyağı,limon suyu,vanilya özütü çırpın. Hazırladığınız kuru malzemeleri de ekleyip spatula ile karıştırmaya deva edin.
  1. 20*20 ölçülerinde kare kalıba kek karışımını boşaltıp üzerini düzleştirin. Önceden  ısıtılmış 180 C fırında 20-25 dakika pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder