5 Mayıs 2018 Cumartesi

KIYMALI KABAK DOLMASI ( Pirinçsiz-bulgursuz)




Dolmanın her türlüsünü çok severim. Biber,patlıcan, kabak (hatta kabak çiçeği - maalesef İstanbul'da hiç satıldığını görmedim.)

Bir süredir gluten ve şeker başta olmak üzere bazı gıdaları hayatımdan çıkardım. Takip edenler paylaşımlarımdan tahmin etmiştir. 

Son dönemde bu tür diyetleri uygulayan cok fazla kişi var. Bazıları zayıflamak bazıları da benim gibi varolan otoimmum hastalığı nedeniyle yapıyor.
Ben sağlıklı olmak için bu beslenme şeklini seçtim ve keşfettiğim her bir altarnatif beni mutlu ediyor.

Tarife gelecek olursak; 
Dolmanın harcında pirinç yerine çiğ karnabahar kullandım. Hiç öyle burun kıvırmayın :)
Mutlaka bir kere deneyin! Karnabahar olduğu hiç anlaşılmıyor. 
Bu dolmalardan hiç  düşünmeden istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.

Karnabahar bu kış dolma harcı olarak benim kurtarıcım oldu. Özellikle bu kış lahana sarmasında çok kullandım. 

Evet , kabak ve karnabahar ikilisi çok alakasız gibi görünebilir. Ancak karnabahar kokusu ve tadı hiç olmuyor. 







KIYMALI KABAK DOLMASI (Karnabahar pirinci ile)

  1. Karnabaharları yıkayıp güzelce kurulayın. 
  2. Rondo ile kırıntı olana kadar parçalayın. Zaten çok kısa sürede oluyor.
  3. Klasik dolma harcınızı hazırlayın, pirinç yerine hazırladığınız Karnabaharları kullanın. 
  4. Ben harç için;  kıyma, kuru soğan, taze soğan, taze nane, karnabahar,baharat ve zeytinyağı kullandım. 
  5. Kabakları doldururken iç harcını bastırarak bol kullanın. Çünkü pirinç gibi kabarmayacak. 
  6. Aynı zamanda yine pirinç gibi çok su çekmeyeceği için, tencereye suyu bunu da dikkate alarak ekleyin.
  7. Hepsi bu kadar, şimdi gönül rahatlığı ile istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder