5 Mayıs 2018 Cumartesi





HİNDİSTANCEVİZLİ KURABİYE 

Kullanılan bardak ölçüsü 240 ml'dir.
Malzemeler 

  • 2 adet yumurta akı (orta boy)
  • 1 bardak hindistancevizi 
  • 2.5-3 yemek kaşığı badem unu 
  • 1.5 yemek kaşığı bal 
  • 1/2 çay kaşığı karbonat 
  • Bir çimdik tuz 
Yapılışı

  1. Yumurta akı ve balı çok kabartmadan bal eriyene kadar çırpın. 
  2. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştırın. 
  3. Dondurma kaşığı ile karışımdan alıp tepsiye dizin. 
  4. 170 C önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder