ÇİKOLATALI DOĞUM GÜNÜ PASTASI / unsuz-şekersiz
Kullanılan bardak ölçüsü 240 ml'dir.Malzemeler
- 4 adet yumurta(orta boy)
- 1 bardak hurma püresi
- 2-2.5 bardak badem unu
- 1/3 bardak kakao
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Bir çimdik tuz
- Yumurtaların akını ve sarısını ayırın.
- Yumurta aklarını kabarıp kar beyaz olana kadar çırpın.
- Ayrı bir kapta ; yumurta sarıları,hurma püresi,limon suyu,zeytinyağı ve vanilyayı çırpın. Badem unu,kakao,karbonat ve tuzu karıştırıp ekleyin.
- Yumurta aklarının 1/3 ünü alıp kek karışımına ekleyin ve spatula ile yavaşça birbirine karıştırın. Bunu 3 kez tekrarlayın. Bu sayede kekiniz hem daha güzel kabaracak hem de süngerimsi bir yapıda olacak. 20 cm kek kalıbına boşaltın.
- 180 C önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin.
ÇİKOLATALI KREM PEYNİR SOS
- 200 gr krem peynir
- 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı bal
- Krem peynir ve tereyağını çırpın. Kakao ve balı da ekleyip tekrar 1-2 dakika çırpın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder