5 Mayıs 2018 Cumartesi

GLUTENSİZ ÇİKOLATALI DOĞUM GÜNÜ PASTASI






ÇİKOLATALI DOĞUM GÜNÜ PASTASI / unsuz-şekersiz

Kullanılan bardak ölçüsü 240 ml'dir.
Malzemeler
  • 4 adet yumurta(orta boy)
  • 1 bardak hurma püresi
  • 2-2.5 bardak badem unu
  • 1/3 bardak kakao 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Bir çimdik tuz
Yapılışı
  1. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın.
  2. Yumurta aklarını kabarıp kar beyaz olana kadar çırpın.
  3. Ayrı bir kapta ; yumurta sarıları,hurma püresi,limon suyu,zeytinyağı ve vanilyayı çırpın. Badem unu,kakao,karbonat ve tuzu karıştırıp ekleyin.
  4. Yumurta aklarının 1/3 ünü alıp kek karışımına ekleyin ve spatula ile yavaşça birbirine karıştırın. Bunu 3 kez tekrarlayın. Bu sayede kekiniz hem daha güzel kabaracak hem de süngerimsi bir yapıda olacak. 20 cm kek kalıbına boşaltın.
  5. 180 C önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin. 

ÇİKOLATALI KREM PEYNİR SOS

  • 200 gr krem peynir
  • 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı bal
Yapılışı
  1. Krem peynir ve tereyağını çırpın. Kakao ve balı da ekleyip tekrar 1-2 dakika çırpın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder