7 Ekim 2017 Cumartesi

CHEESECAKE DOLGULU ELMA


Tam bir sonbahar tarifi!

Açıkçası bu tarifi yaparken bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim. Bizim evde cheesecake in her türlüsünü seviliyor. Bundan sonra favori listemize bu tarifi de ekledik.

İçindeki cheesecake piştikten sonra pamuk gibi oluyor. Bunu elde etmek için düşük ısıda pişirmek şart. En son  pişen elma içini yemesi de bonusu :) Bizim gibi elmayı da yemeği seviyorsanız , elmaların içini alırken daha az oyarsanız bir miktar da elma yeme şansınız olabilir.

Ben servis ederken tarçın ile süsledim. Eğer isterseniz tarçını , peynirli dolguya yada kurabiye hamuruna da ekleyebilirsiniz. Elma ve tarçın uyumunun muhteşem olduğunu söylemeye bile gerek yok :)

Öyle göründüğü gibi yapması zor değil. En fazla yarım saat içinde fırına atmış oluyorsunuz.



 

CHEESECAKE DOLGULU ELMA

Kullanılan bardak ölçüsü 240 ml'dir.

Malzemeler
Cheesecake dolgu için ;
·        4-5 tane elma
·         220 gr labne
·         20 gr un
·         1 yumurta
·         1 tatlı kasığı vanilya özütü
·         ¼ bardak şeker
Kurabiye kırıntıları için ;
·         100 gr tereyağı (küp küp doğranmış ve soğuk)
·         50 gr şeker
·         100 gr un
·         30 gr ceviz (ince kıyılmış)

Yapılışı :
  1. Elmaların üst kısmını kesip ,yemek kaşığı ile çekirdek kısmından başlayarak , içten dışa doğru oyup çıkartın.
  2. KURABİYE KIRINTISI İÇİN ; Un,şeker ve ceviz bıçaklı bir mikser ile 1-2 dak çekin.Tereyağı ekleyip ekmek kırıntısı görünüme gelene kadar çekmeye devam edin.
  3. PEYNİR DOLGUSU İÇİN : Derin bir kapta ; labne ,yumurta,şeker ,vanilya ve un mikser ile düşük devirde karıştırın.
  4. Elmaların 2/3 sini peynirli karışım ile doldurun ve üzerlerine kurabiye kırıntıları serpiştirin.
  5. 160 C de yaklaşık 30 dk pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder