4 Ekim 2017 Çarşamba




CEVİZLİ SPANAK PESTO

  • 1 demet ıspanak
  • 30 gr permesan
  • 30 gr ceviz
  • 1/3 bardak zeytinyağı (isteğe bağlı azaltıp arttırılabilir)
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz-karabiber
YAPILIŞI
Ceviz hariç tüm malzemeleri rondodan çekin. En son cevizleri ekleyip rondoyu 1-2 kere çalıştırın.
Pestonuzu üzerini kapatacak şekilde zeytinyağı ekleyip 1 hafta buzdolabında saklayabilir , zeytinyagi ilave etmeden kullanacağınız kadar porsiyonlara ayırıp dondurucuda 3 ay muhafaza edebilirsiniz.
Makarnalarda , et yemeklerinin yanında , ekmek üstünde ve farklı birçok şekilde kullanabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder